wtorek, 23 października 2007

Mrożony mus jogurtowo bananowy

Składniki:
30 dkg dobrego, gęstego jogurtu
10 dkg miodu
2 banany

Dodatki:
tarta czekolada
owoce

Sposób przyrządzenia:
Jogurt, obrane i pokrojone banany, miód zmiksować, Wstawić do zamrażarki, pozostawić na około 8 godzin. Dno i boki pucharku obłożyć owocami, nałożyć zamrożonego musu, posypać tartą czekoladą i podawać. Pychota.

1 komentarz:

Monika Zawadzka pisze...

Tak naprawdę to nie wiem od jak dawna, lecz zawsze uwielbiałam jeść wszystko co zawiera czekoladę. Najbardziej na ten moment odpowiada mi sporządzanie brownie https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ oraz kiedy tylko znajdę wolny czas to jak najbardziej mam zamiar je przyrządzić. Moja cała rodzina uwielbia zajadać się mocno czekoladowym ciastem i moje maluchy dopytują się kiedy znów zrobię upiekę pyszne ciasto.