Składniki: |
| |
---|---|---|
Przepis na ciasto biszkoptowe: | Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę. | |
Przepis na polewę: | Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać. Wrzucać pojedyńczo kostki widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych. |
wtorek, 23 października 2007
Kostki kokosowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz