Kalorie:
(4 porcje, każda 271 kcal)
Składniki:
4 kawałki wątróbki, 4 łyżeczki masła, 1 łyżka estragonu, 1 łyżka utartego chrzanu, 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki, po szczypcie szałwii i majeranku, 4 łyżeczki soku cytrynowego, sól do smaku.
Sposób przyrządzenia:
Każdy kawałek wątróbki ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Na wierzchu umieścić łyżeczkę masła, posypać ziołami, dodać odrobinę chrzanu i skropić sokiem z cytryny. Każdą porcję dokładnie zwinąć, ułożyć na patelni, zalać połową szklanki wody i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15 minut. Na krótko przed podaniem rozwinąć folię, posolić wątróbkę i posypać natką pietruszki.
środa, 24 października 2007
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz